Atenció! Aquest lloc web utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvies la configuració del teu navegador, acceptes el seu ús.

Accepte

  HOLAMUNDO
 • Inici
 • HOLAMUNDO
 • Pressupostos
 • HOLAMUNDO
 • Exercici 2015
 • HOLAMUNDO
 • Preguntes freqüents

Preguntes freqüents

Fase 2

2.6 Ja he presentat la meua proposta, quin és el pas següent?

El pas següent, ara que ja ha finalitzat el període de recollida de propostes, és votar 3 de les 10 propostes seleccionades. Pots consultar-les en el Portal de Participació http://participa.burriana.es, en els taulers d'anuncis dels locals municipals, en el BIM, en els diferents mitjans de comunicació local i en les xarxes socials.

Continua llegint el punt següent 2.7.

2.7 Qui ha fet la selecció de les propostes?

Un grup de tècnics de l'Administració han seleccionat les propostes que tècnicament es poden dur a terme, que es troben dins de les competències locals, que es poden assumir econòmicament i que contribuiran a millorar la ciutat.

Les úniques paperetes que s'han exclòs són les que no complien els requisits anteriors, o incloïen continguts contraris a la Declaració Universal dels Drets Humans, continguts o expressions racistes, xenòfobes, sexistes, o que atemptaven contra la dignitat de la persona. La resta, s'han tingut totes en compte.

2.8 Però quins criteris s'han seguit per a seleccionar les propostes que han passat a la fase de votació?

De totes les que complien els requisits anteriors, els tècnics de l'Administració han agrupat les paperetes per temes o àmbits afins i s'han ajuntat totes les propostes que demanaven aproximadament el mateix (per a entendre'ns, les mateixes idees però cada u ho expressava amb les seues paraules), com ara, per exemple, més inversions per a beques, o per al passeig Borriana-Port, etc.

De totes les 'agrupacions' han escollit les 10 que tenien un nombre més elevat de propostes, que són les que han passat a la segona fase. D'aquestes 10, n'has de triar 3.

2.9 A veure si ho entenc, les 10 propostes que han passat a la segona fase són les que més s'han repetit?

Sí. Amb tot, algunes que no han passat a la segona fase que es referien a qüestions molt puntuals (arreglar un banc, substituir un arbre...), les atendran les àrees corresponents de l'Ajuntament. I la resta es tindran en compte per a futures inversions.

2.10 D'acord. Aniré a votar. Quines propostes s'incorporaran als pressupostos de 2016?

Les 3 propostes més votades. Sens dubte, seran les millors propostes possibles per a Borriana.

2.11 I què passarà amb les 7 restants?

Pel que fa a les 7 propostes restants, l'Ajuntament intentarà també portar-les a terme, si no totalment, almenys alguna part. En qualsevol cas, es tindran en compte per a futurs pressupostos i inversions.

 

3. Segona fase: votació de les propostes seleccionades

Al mateix temps que es publiquen les propostes seleccionades es convocarà la ciutadania a una fase de votació, que es publicarà igualment en el Portal de Participació http://participa.burriana.es, en els taulers d'anuncis dels locals municipals, en el BIM, en els diferents mitjans de comunicació local i en les xarxes socials.

3.1 On puc consultar les propostes?

S'han editat uns fullets informatius amb les 10 propostes seleccionades que s'han repartit als llocs on hi ha urna de votació (punt 3.4). Si vas a votar presencialment (punt 3.4), el mateix fullet inclou unes caselles on has d'indicar les 3 propostes que més t'agraden. Per qüestions d'espai, en els fullets només s'ha inclòs el títol i la proposta.

En el Portal de Participació http://participa.burriana.es s'ha inclòs una breu explicació de motius de cada proposta.

3.2 Període de votació

Es poden votar les propostes des del 23 fins al 31 d’octubre.

Recorda, només pots votar 3 com a màxim de les 10 propostes.

3.3 Qui pot votar?

Les persones majors de 16 anys empadronades a Borriana abans de l'1 de gener de 2015. Els interventors comprovaran que es compleixen aquestes dues condicions, requisit necessari perquè el vot siga considerat vàlid.

3.4 On puc votar?   

- Presencialment, en les urnes habilitades en els llocs que s'indiquen a continuació, durant l'horari habitual en què són oberts.

Per a poder votar has de presentar el DNI. L’interventor comprovarà, abans de dipositar la papereta, que tens més de 16 anys, que estàs empadronat a Borriana i que no has votat anteriorment (en persona o telemàticament).

Has d'indicar el número identificatiu de les 3 propostes que més t'agraden en les caselles que es troben en el full de votació.

Llocs on pots votar:

 • Ajuntament
 • Casa de la Cultura
 • Tinència d'Alcaldia
 • Piscina Municipal
 • Pavelló poliesportiu de la Bosca
 • Instal·lacions esportives del camí de Llombai
 • Policia Local
 • Centre Rafel Martí de Viciana
 • Per Internet, a través del Portal de Participació http://participa.burriana.es

Per a poder votar en línia és necessari que abans obtingues un codi d’accés a la plataforma de votació. Continua llegint en el punt següent 3.4.1.

3.4.1 Obtenció del codi d’accés per a votar per Internet

Aquest codi d’accés és necessari per a assegurar un correcte desenvolupament del procés de votació en línia. Permet comprovar que la persona que emet el vot és realment qui diu ser, que té complits 16 anys i que està empadronada a Borriana. També assegura que cada persona només vota una vegada.

El codi d’accés s’ha de recollir, presentant el DNI, als mateixos llocs on hi ha urnes per a la votació presencial, durant el seu horari habitual. L’interventor comprovarà que tens més de 16 anys, que estàs empadronat a Borriana i que no has votat anteriorment (ni presencialment ni en línia) i et proporcionarà el codi d’accés.

Quan l’hages obtingut, ja podràs votar en línia en el Portal de Participació http://participa.burriana.es

3.5 Puc votar més d'una vegada?

No! Només s'admet un vot per persona. Com s'ha indicat en el punt anterior 3.4, es comprovarà que cada persona només vota una vegada, presencialment o per Internet.

3.6 Quantes propostes es poden votar?

De les 10 propostes, pots votar-ne 3 com a màxim.

3.7 Fins a quin dia puc votar?

Període de votació de les propostes seleccionades: del 23 al 31 d'octubre.

3.8 Ja he votat! I ara què?

Quan finalitze el període de votació es farà el recompte dels vots que ha rebut cada proposta. Tenint en consideració els costos de les propostes, la disponibilitat pressupostària, l'àmbit d'actuació i altres factors correctors, l'equip de govern inclourà les iniciatives corresponents en la partida d'inversions del projecte de pressupostos ordinaris de Borriana per a 2016. El nombre final de propostes que es duran a terme dependrà en gran mesura de la inversió necessària. La Regidoria de Participació Ciutadana i Transparència informarà d'aquest extrem oportunament.

I tot açò haurà sigut possible gràcies a la teua participació. Enhorabona!

Imprimeix Correu-e

Idioma